.


31 december 2009


Gjorde några helt galet roliga loppisfynd i går...vinter snickers till matteus i st.24 för 15kr!!! Och som han springer fort med skorna och gör en sån snygg sidleds bromsning! :) han gillade skorna på sekunden! ( inte allltid självklart förstås) Och en riktig wrestling hjälm för 20kr. , bra och ha ute nu när det är halt eller turbo åker pulka i åkulla.

30 december 2009


Några till fina bokstäver...så vackert så vackert...
från olssonjenssen.com

Var det bättre förr??
I alla fall så var dom duktiga på att göra fina mattor! Här är några av mina loppis fynd mattor som har inte kostat mycket, men gör livet lite mer färg gladare! :)

Vi träffade våra gamla vänner Annika och Bobo i går, vi båda familjer har fyra barn, så det blev mycket snack kring barn och överlevnads tips för varann hehe:)! Vi hade hur mysigt som helst!! Annika gav mig med det här gamla FANTASTISKA tyget som hon själv inte hade användning av, men jag tyckte att den var underbar! Jag kommer göra en tavla av tyget och hänga upp det i barnrummet! Förstår inte hur hon kunde slita den från sig men det är bara tacka och ta emot!
Snart är nyår här...och jultiden är förbi, men vill bara visa sista gången våran julkrubba som är så fiin!  Vi hade bara Josef och Maria med jesus barnet i våran krubba. Den finns och köpa på www.broarne.se
Det blev så vackert att bara ha dessa tre figurer framme...Jul evangeliet kommer fram på ett starkare sätt. Det känns betydelsefullt att ha en liten julkrubba nånstans så att man påminns varför firar vi jul över huvud taget. Inte för att det finns snälla barn...mina är inte snälla 365 dagar om året, eller att el-giganten kan börja annonsera sin rea redan på uppesittar kvällen, utan för att Jesus föddes för att ge frid till den sargade världen...God fortsättning vänner!...kraam annaleena:)

29 december 2009


förvara värmeljus i korgar eller ha många ljus placerade brevid varann ger ett maffigt intryck..
Enkla inredningsknep är att fylla skålar eller korgar med allt smått och gott..
dessa svarta korgar är från granit, jätte fina!!
www.granit.com

Är jätte förtjust i dessa vägg klister motiver som kommer från www.ferm-living.com
Har man inte ork att tapesera en hel vägg så är dessa super enkla att klistra på en väg. Kostar under en tusen lapp, och då får du en ny annorlunda fond vägg. Den där världs-kartan skulle passa som klippt och skuret i mina små killars rum!

28 december 2009

Här ser man igen hur den vita bakrunden verkligen framhäver alla fina sakerna!
ps.. smart tips för barnrummet, fram med alla vackra färg glada leksakerna!
Det är bara så otroligt snyggt att ha vitt färg som bas, och sen lägga till loppis möbler, tyger och kuddar. För att det känns som att det vita som bas gör att allt det gamla blir fräschare och får nytt liv...som här på fotot från oddbirds.nu
Både svart golv och vitt golv framhäver möblerna och allt som är på den.
Förresten är hopplöst förälskad i oddbirds kuddar...


Jag har världens bästa man! Inte för att han har världens tålamod med mig, och att han är världens bäst på att bygga hus (okej,okej jag är partisk) eller att han är eller har blivit grymt duktig på att ge fina presenter... i allafall...här är min julklapp! En glaskupa från face varberg! Jag bara älskar den!
Men om jag ska vara ärlig...som man ska alltid, så fick jag först en jätte fin ljustake som jag till slut bytte till den här...så världens bästa julklapp av världens bästa man;)

Vårat kök har varit VÄL andvänd! Som vi sliter det, 2 ständigt hungriga vuxna 3 små barn och en tonåring. Den vita plast mattan är horreds matta, en gåva från våra vänner. Och den smälte ju in i vårt kök super bra! Att ha vit golv, vit matta och vit soffa kanske inte är den ultimata lösningen för en små barns familj..men va då! Vi lever bara en gång! De är bara skrubba lite extra, gillar man nånting så tycker jag att man ska förverkliga det och inte tänka så mycket om det går eller om det passar, KÖR!

27 december 2009

                                      
Underbara vintage kuddar från AnnaO!

Tänk så mycket man kan göra om!! Man kan sy lapp täcken, kuddar av gamla tyger eller varför inte av gamla t-shirts! Jag har också massa, "jag ska göra"... när jag får lite mera tid. Som bara inte hinns med...Men snart ska mina pojkar börja på dagis,
då ska jag ta tag i flera års "jag ska göras".... Me Promise!!
                                                             
                                                                  Kram annaleena

A B C D E F G......Bokstäver kan man inte få nog av!! silvriga, rostiga, svarta, vita dom finns i mängder  olika modeller som passar till olika hem!  Dessa silvriga som är mina favoriter kommer från olsson&jenssen.
 Har du många jul bokstäver efter helgerna så stapla alla L bokstäverna brevid varandra så får du en trevlig stilben! Låt fantasin flöda, och lek fram inredningen i ditt hem!
 kram annaleena
foto.olssonjensen.com

26 december 2009


foto.taverneagency.com
Jag var så så nära och köpa en sån här samets soffa på second hand för ett tag sen...för några hundra lappar så klart. Är riktigt förälskad i sammet den ger en sån mjuk känsla när man inreder med den, bla.ikea säljer samets kuddar.

foto.taverneagency.com
Jul...jul...jul...vi har haft en underbar jul, ja...i alla fall barnen. Som 4 barns mor är man trött ovasätt om det är jul, påsk, eller midsommar eftersom det är vi som står bakom det mesta pysslandet. Men det finns ingenting som är sötare än glada och förväntansfulla barn!  Och som tvätt-äkta estet så njuter jag hel hjärtat av alla julens detaljer!
Jag tog en sväng förbi gina tricot idag på annandag. Jul känslan försvann så fort jag kom in genom dörren och trängdes med runt 100 15 åringar och deras mammor:) jag väntar nog med mellandags rean till nästa vecka, vill mysa några dagar till med julen...

23 december 2009


foto. Karin Linde
Liv...våran glädje och skatt...hon färgsätter vårt vardag...

Våran jul gran anno 2009...det är ju nånting speciellt med julgran, åtminstone för mig. Doften, och pyntande som blir som ett sigill att julen är på riktigt här... Jag hade bara silver kulor i mitt gran i år. Men sen så kände jag att jag måste komplettera det med något! Eftersom jag har jul-pryl köp stop nu så jag gjorde strutar av mitt favorit papper med marimekko motiv (som jag tiggde till mig i marimekko butiken:) trädde stål snöre genom dom och hängde på granen...jeeg blev sååå nöjd!!:) som sagt granen är personlig...julen däremot inte...:)

22 december 2009


                                                                foto.taverneagency.com
Snön bara vräker ner...precis som jag har längtat efter såå länge. Jag försöker sakta varva ner...behöver vila den här julen. Känna in, hämta kraft och inspiration till det kommande året, kram annaleena

Celtic Woman-Silent Night

man blir helt "jul lugn" av den här favorit jul låten...celtic womans gör den väldigt bra...


Jag kan inte låta bli och gilla  den här ikeaPS sarva lampan. Den är ju så underbart snurrig! Och ungefär som att äta sushi, så det tar några gånger och vänja sig vid smaken, för att sen vara förälskad i maten. Så är det med den här lampan också, första gången jag såg den var den hmm...andra gången var det hmm... vad fin...tredje..den är ju heelt underbar!!
ikea.com

21 december 2009


åh..se och bli inspirerad...:
foto.taverneagency.com

En spartansk inredning är så rogivande. När man mixar, som här gamla gärn sångar, lätt pastellig färg på väggen och en retro fågel tavla. I ett sånt här gäst rum skulle jag minnsan sova fint.
På bordet mellan sängarna skulle man kunna ha en söt liten loppis vas fylld med säsongens blommor.

20 december 2009


Vår runda vedhållare har varit så bra! den sväljer massa ved och känns dekorativ också.
Tillverkas vid förfrågan.  

all aboard!!

Lill matteus älskar tåg!  Och han kan sitta läänge och bygga sin tågbana bara han får vara ostört. Här en ljuvlig tågbak form från nordicware.com. 
Tåg kaka för alla tåg fantaster:)  Tuutut!

www.sophiesbutik.dk

19 december 2009

marmeladi jackan


Liv min lilla flicka som fyller 5 år snart,  skulle behöva en ny "fin" jacka. Den här marimekko "marmeladi" barn jackan är ju heeelt fantastiskt!! En gullig blandning mellan retro och dejlig dansk! :) Ännu en gång blir jag stolt av att vara Finsk, bravo marimekko, fortsätt med barnkläder. So far so good!

18 december 2009

gärna rosor på soffan tack!


Vilken vacker roskudde från olssonjensen...skulle passa finfint till den nya soffan hemma hos oss...som sagt man kan ju alltid hoppas. Nu är det köp stop hos oss i Torpa punkt.
Jag hittade förresten en helt ljuvlig ny nätbutik, www.kungkarusell.se  gå in o kolla det finns mera av olssonjensen där.  Ciao!
                                                              foto.   www.olssonjensen.com

Svart och vitt!


Efter en lång tids soff-kris har vi äntligen bestämmt oss för en soffa! ...det blev vitt som jag ville och skinn som jonas ville...så vips! vi beslutade oss för en vit skinnsoffa! det blev ju superbra! Speciellt jag, som mycket gärna vinkade hejdå till den gamla hörnsoffan som gick inte ens sälja på blocket...annars är vi duktiga på att sälja det gamla när vi köper något nytt. Eller skänka till pingst second hand.

17 december 2009


Man får en sån fin jul-dukning när du hämtar lite kvistar och kottar från skogens skafferi, som på bilden.
Har du mycket pynt på bordet så ha gärna likadana ljustakar så att det känns mera harmoniskt...som en tummregel, använd 3 max 4 färger...Det blir nog en skogs tur för mig i helgen:)
                                                                  foto: tinek.dk

"Jielde" lampornas lampa..aargh! den är ju så SNYGG och den kan man ju ha i princip varsomhelst i huset. Finns och köpa på anyhow.se

Jag med många miljoner andra svenskar vill helst ha en vit jul, för mig en vit jul betyder massa puder snö  och att man kan leka snö- krig med ungarna! Men också att barnen står i centrum och att inte föräldranas festande spårar ur och julen blir en trauma istället. Heja för en vit jul inne och ute, kramkram!!
                                                                    www.greengate.dk

Ännu en gammal möbel som har fått nya gläder, här från oddbirds.nu

16 december 2009

En av mina bestis Marimekko motiver heter "moments" som är tryckta på dom här latte muggarna. Åh!...så fika sugen man blir när jag ser dessa!! Dom finns stående med på min önske lista;)

housedoctor.dk
Jag är en julnörd..och levande ljus nörd...gillar värmen och stämningen som levande ljus sprider sig. Men efter att jag har hört sista tiden hur många tragiska situationer att uppstått när levande ljus har varit obevakade, så är väldigt känslig att dubbelkolla innan jag går o lägger mig att ALLA ljusen är verkligen släckta..så nu har jag blivit en känslig levande-ljus-jul nörd! :)

15 december 2009


Spis som är "inbakad" i väggen känns både originellt och barnsäkert.

Gillar vit i olika nyanser som här, det blir inte stelt eller tråkigt utan varmt och ombonat...och så fint  med en gammal kristallkrona i taket! Fram alla kristallkronor som står och dammar i skåp, nu är det  hög tid och ge dom sin rätta plats igen!

14 december 2009


Jag har alltid haft som ambition att sy ett sånt här lapp-täcke...den här är sagolik...kolla in dekorationen jul sjärnan på väggen!!

jul mys....så vackert....

Glad pastellit jul mina vänner!!
www.flickr.com

Sist när jag var i mitt hemland i Finland, så besökte jag, eller (bodde)i ex. antal marimekko butiker...
Jag bara älskar marimekko och är så stolt över att dom verkligen har lyckats att få fram det Finska designkulturen så bra! Här är ett tyg som jag fastnade för den heter koski, egentligen är det framtaget för vinter-nyår...men jag skulle gärna  fira middsommar med den här duken på mitt bord!! Så snyggt när färgena flyter samman som i en färgpalett...
                                                                  www.marimekko.com

Med lite målar färg och sandpapper kan man göra underverk! Shabby chic underverk!
Här har jag målat över en "billig" ikea barnbord som var furu färgad innan, med svart färg och sen strykit över med ärt grön färg...sist så slipade jag kanterna så pass, att jag fick fram det svarta lagret under. Ikea rotting stolarna har jag sprayat rött!

13 december 2009


Jag har varit SÅ imponerad av det här nya design företaget som heter oddbirds-udda fåglar...som tillverkar den här lampan. Javisst gör dom udda grejer som den här Lisa i underlandet lampan , men den är ju helt underbar!! vilket original!! Gamla koppar har blivit en vacker lamp fot, genialt. Ett grönt tänk. Står högst uppe på önskelistan...man kan ju alltid önska sig;)
www.oddbirds.nu

12 december 2009


Här är en av mina absoluta favoriter...oj va danskarna kan!!
Ibland hittar jag saker på  loppisar en grej här och en där... har oftast ingen aning om vad eller var jag ska ha dom till, när jag kommer hem med fynden!! Bara att dom är snygga, räcker...sen så står dom på min samlar hylla hemma ett tag,precis som hos super-snälla-silver-sara. Tills....jag arrangerar nånting med dom, idag kom fram några guldiga ljuskoppar och ljusstake! Tycker om att ställa fram guld och silver på vinter tid! Finast blir dom i en grupp.

Idag ska vi baka pepparkakor...som hade tänkt i alla fall. Först bara behöver vi göra en dubbelsats pepparkaks deg. Vilket i sig är VÄLDIGT gott! Här ett mysig jul-foto från karin Linde, där Liv tittar genom pepparkaks formar, super- trevlig julkort ide!!

10 december 2009

Inte en helt vanlig dag hemma hos familjen Karlsson...


Haudi!! Det är så kul när jag har hängt så länge nu i den här cyber rymden, att börja blogga seriöst själv! Mitt blogg kommer mestadels handla om mitt STORA och DYRA intresse...nämligen inredning!
Allt vad det innebär..loppisfynd, kreativa impulser hemma, mina målningar, inrednings fynd och möten med andra duktiga kreativa människor! Våra fyra barn är en väldigt stor del av mitt liv, så dom kommer finnas och synas med mig i det mesta jag gör.
Jag har förmånen att känna en heeelt fantastiskt fotograf som heter Karin Linde...vi har hängt ihop länge..hon var vårat bröllops fotograf för många år sen och har förevigat flera mysiga bilder på oss och på våra barn..hon ligger på nåt sätt alltid ett steg före andra fotogafer. I slutet på november var hon hemma hos oss och tog flera julkort som vi hade beställt.  De här julkortet tog karin som testbild, där  Jonas försöker övertala och muta Matteus att sitta still en stund...för att SEN kunna äta glass! Hon lyckades ta många fina julkort som bakrunden på mitt blogg och andra julkort, som blev så där härligt vintriga och vintage aktiga ME LIKE!!!!! !